Članovi Kluba
Klub bjelovarskih književnika Klub bjelovarskih književnika

Rusan Časopis za književnost, kulturu i druga društvena zbivanja

Vrela Glasilo Ogranka Matice hrvatske Daruvar za znanost, kulturu i umjetnost

Kornelija Pinter

Rođena je u Bjelovaru 1978. godine. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je lingvistiku i fonetiku. Objavila je zbirku pjesama „Moderato cantabile“. Napisala je tri recenzije za zbirke pjesama Branka Kreštana, a uz to je sudjelovala na nekoliko zajedničkih večeri poezije, te je imala i jednu samostalnu. Pjesme je objavila i u zborniku Hrvatskog sabora kulture, te u reviji „Marulić“.
više o tome ››

Javorka Pangerčić

Javorka Pangerčić je rođena 1950. godine u Zagrebu. Diplomirani je inženjer geodezije. Živi i radi kao službenik u Bjelovaru. Pjesme su joj tiskane u časopisima „Rusan“ i „Vrela“ koje izdaju Matica hrvatska Ogranak u Bjelovaru i Daruvaru, Pučkom kalendaru Bjelovarsko – bilogorske županije te u zajedničkim knjigama „Samo ti sebe dajem“, „I vidjeh grad“, „Uvijek kad pomislim na tebe“ i „Erato“. Dobitnica je druge nagrade na poetskom maratonu 44. Goranovog proljeća održanog 2007. godine u Bjelovaru. 2009. godine objavila je zbirku poezije „Lice ruže“. Veliki broj njenih pjesama može se naći na Internetu, bilo da se radi o vlastitoj stranici ili drugim pjesničkim forumima.
više o tome ››

Mirko Krušić

Rođen je 18. veljače 1949. godine u selu Đurđic. Godine 2008. stječe zvanje inženjera lovstva i zaštite prirode. Od djetinjstva voli poeziju i povremeno piše pjesme. Sve ih zna napamet i rado ih recitira. Član je KUD-a „Sloga“ iz Đurđica, a aktivan je i u glumačkoj sekciji. Bavi se političkim radom. Predsjednik je OO HSS općine Ivanska i LD „Srnjak“. Po naslovu njegove omiljene pjesme ima nadimak „Gorski vuk“.
više o tome ››

Branko Kreštan

Rođen 13. kolovoza 1944. godine u Velikoj Pisanici u mnogobrojnoj porodici s trinaestero djece. Objavljivao je u novinama, časopisima i drugoj periodici. Napisao je pet zbirki pjesama: „Duša zemlje“ (1999.), „Pukotine“ (2002.), „Dan ojutren molitvama“ (2003.), „Svitanje noći“ (2004.), „Skupljač biserja“ (2005.) i antologiju pjesama o Bjelovaru „Samo ti sebe dajem“ (2008.) Bio je učitelj, tajnik u Vijeću ogranaka Matice hrvatske Bjelovarsko – bilogorske županije i urednik u časopisu „Rusan“.
više o tome ››

Slaven Klobučar

Rođen 9. veljače 1980. godine u Bjelovaru. Poeziju i prozu piše nekoliko godina, a bavi se i etnografskim radom. Objavljivao u raznim časopisima i zbornicima te kazivao poeziju u raznim prigodama i na radiju. Objavio zbirku pjesama „Amfora“. Inicijator je i voditelj pjesničkih susreta „Pjesnici u Tomašu“. U pripremi je njegova druga zbirka pjesama. Tajnik je Vijeća Ogranaka Matice hrvatske Bjelovarsko-bilogorske županije.
više o tome ››2 / 3 |  < 1 2 3 >