Članovi Kluba
Klub bjelovarskih književnika Klub bjelovarskih književnika

Rusan Časopis za književnost, kulturu i druga društvena zbivanja

Vrela Glasilo Ogranka Matice hrvatske Daruvar za znanost, kulturu i umjetnost

Slavica Frajtić

Rođena je 20. lipnja 1932. godine u Suhopolju. Nakon drugog razreda učiteljske škole u Zagrebu biva uhićena i zbog odbijanja suradnje s UDB-om osuđena na jednu godinu lišenja slobode s prisilnim radom. Nakon odslužene kazne nastavlja 3. razred i u roku polaže ispit zrelosti. Radi kao učiteljica na više mjesta, a u mirovinu odlazi iz III. osnovne škole u Bjelovaru. Godine 1999. izdaje prvu zbirku pjesama pod naslovom „Most iznad modre rijeke“, a zatim „Srce od voska“ 2005. i „Na Božjem dlanu“ 2012.
više o tome ››

Barbara Delić

Rođena u Gornjim Sredicama kraj Bjelovara. Radi kao učiteljica u OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića u Grubišnom Polju. Poeziju piše od srednjoškolskih dana. Objavljivala je u časopisima „MH Zavičaj“, „Vrela“ i „Hrvatski sjever“. Dvadesetak njezinih pjesama uvršteno je u zbirku pjesama četvero grubišnopoljskih pjesnika „Orfej s bojišnice“. S tri pjesme zastupljena je u zbirci „Osmijeh nakon suza“. Urednica je fotomonografije Grubišnog Polja, te časopisa „Valentina – pomladak MH, Ogranak Grubišno polje“.
više o tome ››

Zorica Blažeković

Rođena 3. kolovoza 1946. godine u Donjim Mostima na Bilogori. Od rane mladosti piše pjesme na kajkavskom narječju, nastojeći sačuvati autentični govor svog zavičaja. Objavila je pjesme u časopisu za kulturu i druga društvena zbivanja „Rusan“. Član je Matice hrvatske i Kluba bjelovarskih književnika.
više o tome ››

Ivo Bačeković

više o tome ››

Vid Žmarić

Diplomirao je na Višoj ekonomskoj školi riječkog sveučilišta kao ekonomist za ugostiteljstvo i turizam, a specijalizirao je barske mješavine i ugostiteljsko posluživanje. Predavao je u Ugostiteljskoj i prehrambenoj školi u Bjelovaru. Objavio je zbirke pjesama „Modro jezero“ i „Vele kapi znoja“. Osim poezije, napisao je i objavio knjigu o vinima, zatim „Hotelsko domaćinstvo i hotelsko poslovanje – smjer recepcija“, „Ugostiteljsko posluživanje“; „Domjenak u Hrvata“ i „Recepti domaće kuharice“.
više o tome ››3 / 3 |  < 1 2 3