Članovi Kluba
Klub bjelovarskih književnika Klub bjelovarskih književnika

Rusan Časopis za književnost, kulturu i druga društvena zbivanja

Vrela Glasilo Ogranka Matice hrvatske Daruvar za znanost, kulturu i umjetnost

Danica Vlašić

Rođena 1955. godine u Brčkom, u Bosni i Hercegovini. Poeziju piše od osnovne škole. Godine 1986. objavila je zbirku poezije. Po struci je tekstilni tehničar. Danas živi u Bjelovaru i dalje piše poeziju.
više o tome ››

Dalia Valjak

Rođena je 1. rujna 1983. godine u Bjelovaru. Pjesme objavljuje u skupnim zbirkama, u zborniku Hrvatskog sabora kulture i u časopisu „Rusan“, te na raznim web stranicama, kao i na stranicama vlastite izrade. Apsolvent je na Učiteljskoj akademiji sveučilišta u Zagrebu, podružnica Čakovec. Su-osnivač je Kluba bjelovarskih književnika. Uz poeziju, bavi se i fotografijom.
više o tome ››

Stevo-Stjepan Špoljarić

Rođen je 6. kolovoza 1952. u Velikom Trojstvu. Stolarski zanat završio je u Virovitici gdje ga je posebno fascinirao tadašnji profesor književnosti Mirko Peti, probudivši u njemu ljubav prema poeziji. Bavi se i slikanjem. Održao je nekoliko skupnih i samostalnih izložbi. Napisao je zbirku poezije „I to je život“.
više o tome ››

Željko Stubičan

Rođen je 1955. godine u Bereku od majke Dragice i oca Pavla. Siromašna mu obitelj nije mogla omogućiti obrazovanje kakvo je želio i stoga odlazi u Sloveniju gdje završava srednju školu. Bavi se pisanjem, slikanjem i folkloristikom. Objavio je zbirku pjesama „Prečacom preko snova“ i roman „Pod zidinama Gariča“.
više o tome ››

Zdenko Filip Radanac

Rođen je 10. kolovoza 1943. u Kozarevcu Račačkom. Osnovnu školu završio je u Rači, a Gimnaziju u Bjelovaru. Studirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu i radio na Zemljišnoknjižnom odjelu. Pjesme je objavljivao u „Bjelovarskom listu“, „Poletu“, „Studentskom listu“, „Telegramu“, zborniku „Mladi hrvatski pjesnici 72“ i časopisu „Stih“. Objavio je knjige pjesama: „Usta mora“ (1994.), „Knjiga potonja“ (1995.), „Knjiga o zlatu i olovu vremena“ (2012.) i „Pan je ponovno mrtav“ (2012.).
više o tome ››1 / 3 |  1 2 3 >